Supa de pui cu galuste

de carmenvlad in Supe, 30 Ian 2011 | 6084 vizualizari

 

Traim vremuri destul de grele, in care trebuie sa dramuim orice banut. M-am gandit ca pot sa va spun cum am facut mai multe feluri de mancare dintr-un singur pui. Este adevarat, acum gatesc pentru doua persoane, dar va asigur ca portiile sunt indestulatoare pentru mai multe. Am portionat puiul si iata ce a iesit:
- supa de pui cu galusti (este preferata mea)
- salata boeuf (din zarzavatul care a fiert in supa)
- rulouri din piept de pui cu bacon si legume
- friptura de pui ( din cele doua pulpe)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru supa

  •   500 g carne de pui cu os( aripioare, spate, si ce a mai ramas dupa ce am inlaturat pieptul si pulpele)
  •   3 l de apa
  •   1 ceapa
  •   2 morcovi
  •  1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  •   4 cartofi potriviti
  •   1 ardei rosu (jumatate am pus eu)
  •   Sare(dupa gust)
  •   Piper (dupa gust)
  •   Patrunjel verde tocat
  •   1/2 lingurita busuioc uscat
  •  1 cubulet concentrat de supa daca este nevoie (eu nu am pus) 

      Ingrediente pentru galuste

  •   2 oua
  •   4-5 linguri gris de grau (depinde de marimea oualeler)
  •   2 linguri ulei
  •   un praf de sare
  •   piper proaspat macinat
  •   patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Mod de preparare galusti

-  se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol
-  se adauga incet uleiul
-  se adauga grisul
-  se incorporeaza bine grisul in compozitie
-  se adauga piperul si patrunjelul
-  se lasa la frigider 10-15 minute (grisul trebuie sa absoarba toata umiditate din compozitie)

Mod de preparare supa

-  se pune la fiert int-o oala 3 l de apa rece cu 1 lingurita de sare
-  se adauga carnea de pui foarte bine spalata
-  dupa ce a dat in clocot se spumeaza bine cu o spumiera
-  se adauga ceapa taiata in 4, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii intregi
-  se taie ardeiul in cubulete si se adauga in oala
-  se mai lasa sa fiarba la foc mic 25 minute
-  se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se potriveste de sare si piper
-  se adauga incet galustile in supa strecurata (se iau galusti numai din marginea compozitiei cu o lingurita trecuta prin apa)
-  se fierbe in clocote mici cu capacul pe jumatate asezat 13-15 minute
-  dupa acest timp se scoata o galusca si se incearca daca este fiarta (daca nu este se mai fierbe 5 minute)
-  se opreste focul si se adauga busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat
-  se serveste fierbinte ca atare sau se adauga bucatele din carnea care a fiert in supa
Daca aveti resturi de paine uscata, nu le aruncati. Taiati-le cubulete si dati-le la cuptor pentru 5-6 minute. Veti avea niste crutoane minunate pe care le puteti folosi la supa in locul galustilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste - Reteta gustoasa de post